Optagelsesprøve på video

Optagelsesprøve på video

Landskoret søger altid nye sangere. For at blive optaget, skal du til en optagelsesprøve. Nu kan du gå til optagelsesprøve ved at optage og sende os en video af dig selv. Det er vigtigt at din korleder er til stede, når du optager videoen da han eller hun skal akkompagnere dig.

Videoen kan optages på en smartphone og skal indeholde følgende 5 punkter.
Du finder nødvendige filer til optagelsesprøven finder du via dette link HER

1. Præsentation

Første punkt er en præsentation af dig selv.
Vi har brug for at vide:

  • Hvad du hedder
  • Hvor gammel du er
  • Hvor du kommer fra
  • Hvilket kor du synger i
  • Hvilken stemme du normalt synger
  • Om du spiller et instrument

2. Registerøvelser

Andet punkt er en registerøvelse hvor du skal synge en skala op og en skala ned på en valgfri vokal. Det er vigtigt at du synger denne skala så lyst og så dybt du kan.

3. Syng en sang

Ved tredje punkt skal du vælge en af følgende sange:

  • I østen stiger solen op
  • Lysets engel gå med glans
  • En yndig og frydefuld sommertid

Du skal synge de to første vers udenad, og første vers synges med akkompagnement - dvs. at din korleder spiller til - og andet vers synges a cappella - dvs. uden andet end din stemme.

4. Hjemmeforberedelse

I Landskoret bliver man ofte nødt til at forberede sig derhjemme ved hjælp af noder og øvefiler. Derfor skal du ved det fjerde punkt synge 2. sopranen til “Min Jesus lad mit hjerte få”, mens din korleder spiller de andre stemmer. Noden og øvefilen kan du finde HER.
Vi har valgt denne sang da den ligger i et leje som alle kan synge, også selvom de normalt er 1. sopraner eller alter.

5. Prima vista

Til allersidst får du en lille nodelæsningsopgave som vi på forhånd har sendt til din korleder - det er vigtigt at din korleder kontakter landskoret for at få fat i nodelæsningsopgaven. Det er din korleders ansvar at printe den og tage den med til dig den dag I skal filme optagelsesprøven. Husk at det er meget let at høre hvis du har snydt og lært den i forvejen 😉

Vi leder ikke efter sangere, som allerede er 100% perfekte. Vi leder efter gode korsangere med en stærk stemme og et stort potentiale.

Når du er færdig med at optage videoerne, skal du udfylde formularen her på siden og trykke "Send". Hvis du ikke har mulighed for at klippe videoen sammen til én stor video, er det okay at lave en video for hvert punkt så længe de er samlet i samme mappe.

Vi ser de indkomne videoer ca en gang hver tredje måned, og snarest derefter får man besked om man er optaget. Nedenfor kan du se, hvornår vi næste gang kigger på optagelsesvideoer.

Vi glæder os til at se din video! Spørgsmål kan rettes til landskoret@gmail.com