Hvad er Landskoret?

Landskoret er et elitekor for både drenge og piger i alderen 12-22 år og består af ca. 25 sangere. For at synge i Landskoret skal man samtidig synge i et hjemkor fx et kirkekor eller et skolekor. Niveauet i Landskoret er højt. Optagelseskravene er - udover en smuk stemme - nodekendskab, et godt musikalsk øre og musikalsk selvstændighed. Vi lægger vægt på, at vores sangere brænder for at synge i kor og har noget på hjerte.

Landskoret er det eneste elitekor af sin art i Danmark. Det samler de dygtigste sangere i hele landet, og er derfor en både musikalsk og kulturel kraft.
Koret fungerer som en spydspids for den ligestemmige, klassiske korsang i Danmark og giver hvert år ca. seks koncerter rundt om i Danmark udover koncerter i forbindelse med vores årlige sommertur.

Når man synger i Landskoret, bliver man udviklet som sanger samtidig med at man får hørelære, stemmetræning og bliver dirigeret af en af landets bedste dirigenter.

I sommeren 2015 deltog Landskoret i den europæiske korkonkurrence 2nd European Choir Games i Magdeburg under ledelse af dirigent Sigrid Damsager. Her vandt koret guld i samtlige fem konkurrencer, det stillede op i og blev kåret som europamester i "Ungdomskor for lige stemmer". 
På den baggrund gik en støttegruppe i gang med at danne et nyt fundament for at føre Landskoret videre.

Mandag d. 28. september 2015 stiftedes den nye forening Landskoret, der skal sørge for at drive Landskoret videre som det enestående kor, det er.
Landskoret har hidtil været finansieret af Folkekirkens Ungdomskor (FUK), men finansieringen udløb pr. 1. oktober 2015.
"Det er simpelthen for godt et kor til at forsvinde fra det danske musikliv. Landskoret har et internationalt anerkendt niveau og rummer børn og unge fra alle egne af landet, der her får en enestående musikalsk og sanglig dannelse."

Landskoret er siden sommeren 2016 støttet af Frobeniusfonden.